Frivillig i KSA

Vores frivillige er vores guld, og fundamentet for vores arbejde.

Det arbejde, der formidles gennem Kirkernes Sociale Arbejde i Aarhus, er båret af frivillige kræfter. Rundt i de aarhusianske kirker er der ildsjæle, der brænder for at hjælpe mennesker i deres by. Frivillighed gør ikke bare en stor forskel for dem, der hjælpes, men gør også en forskel for dem, der hjælper.

I Kirkernes Sociale Arbejde vil vi gerne hjælpe kirkerne til at blive endnu bedre til at række ud med Guds kærlighed til Aarhus. Vi vil derfor gerne invitere dig til at overveje, om du vil give en hånd med i de mange frivillige projekter, kirkerne i Aarhus står bag.

Sådan bliver du frivillig

Hvis du har lyst til at gøre en forskel for dine medaarhusianere, vil vi opfordre dig til at tage et kig på de tilbud, der udbydes, og overveje, om du kan se dig selv i et eller flere af dem. Hvis du finder noget, du brænder for, så tag kontakt til kontaktpersonen for tilbuddet. De glæder sig allerede til at høre fra dig!

Velkommen til at give en kærlig hånd med!

Frivillig i Kirkernes Nabohjælp

Vi har en vision om at der i alle bydele i Aarhus og omegn kommer til at være kristne der har stillet sig til rådighed for nabohjælp.

Du kan gøre en kæmpe forskel i en udsat families hverdag med en lille indsats. Det kan være sammen med en ven, din fællesskabsgruppe eller på tværs af kirker i lokalområdet. Opgaven kan være at få malet en stue eller et børneværelse, at sætte lamper op, at hjælpe med en flytning eller noget andet, som for dig ikke er svært, men som for en anden kan være uoverskueligt.

Du hjælper udsatte aarhusianere, der bor i nærheden af, hvor du bor, og ikke selv har et netværk. De er henvist af f.eks. socialrådgivere og andre organisationer.

Du melder dig i første omgang ikke til en bestemt opgave, men giver blot tilladelse til, at vi må rette henvendelse til dig, hvis der kommer en relevant opgave i dit nabolag. Du kan selvfølgelig altid selv vælge, om du vil hjælpe når henvendelsen fra os kommer.

Du er ikke alene. Vi garanterer fælleskab og sparring med vores fagfolk indenfor området. Du vil blive klædt på til opgaven og har altid en kontaktperson i baghånden.

Gør for én hvad du ville ønske du kunne gøre for alle.

Det er bedre at give end at modtage (Jesus)